MolbergDesign, danish handcrafted wood, rå træ

Processen

Alle vores råmaterialer er fremskaffet af træer både nogen som er faldet i stormvejr og andre som er fældet fordi de er blevet for store mm.

Af disse træer udvælges hvert enkelt til at indgå i Molberg produktionen.

Træerne bliver herefter transporteret videre, hvor de bliver lagt på lager til tørring. Efter 0-4år og tørringstiden er gået, bearbejdes træerne med værktøj og håndkraft med naturens eget design for øje.

Produktet bliver til sidst høvlet, slebet og behandlet, hvor det efterfølgende tørrer i yderligere en måned inden det er klar til at indgå i Molbergs sortiment.

MolbergDesign, danish handcrafted wood, rå træ

Behandling

OBS! Træ er et levende organ og vil hele tiden kunne få en revne og ændre sig efter luftfugtigheden i lokalet. Disse naturlige revner er med til at gøre hver produkt unikt og vil ofte forekomme i træstubbe samt bordskånere mm.

Træ er et biologisk materiale og kan derfor nedbrydes af sol, vind, vand og mikroorganismer. Men med de rette forholdsregler kan et træprodukt holde i mange generationer: 

Der er flere teorier om hvordan man skal pleje sine træmøbler. Vores erfaring viser at, produkter som kommer i forbindelse med mad skal vaskes efter brug med en fugtig klud.

Træ må aldrig sættes i opvaskemaskinen, lægges i blød eller stå et meget fugtigt sted, da dette ødelægger træets struktur eller fremkalder svamp.

Udsæt heller aldrig træprodukterne for overdreven temperaturforskelle i længere tid.